• Välj webbplats

04 april 2017

Altran blir utnämnda till Preferred Supplier av Bosch

Som världsledande inom tekniska tjänster och R&D (ER&D), har Altran utsetts till Preferred Supplier på området utvecklingstjänster av Bosch Group. Genom detta blir Altran en del av en exklusiv grupp bestående av de 10 främsta bland dagens ungefär 3 800 leverantörer. Bosch vill i nära samarbete med sina Preferred Suppliers utveckla verktyg för alla verksamhetsområden (utveckling av infotainment, navigation, car-to-car kommunikationssystem, Säkerhetssystem, och elektronik).

Altran inledde samarbetet med Bosch genom ett globalt avtal 2007 och blev snabbt en av Boschs största globala leverantörer av tekniska tjänster genom sina utvecklingstjänster.

Tack vare detta partnerskap

  • har Altran och Bosch kunnat stärka sitt samarbete i Tyskland men även i övriga europeiska länder, t.ex. Frankrike och Belgien, samt i Asien (Kina),
  • var över 130 av Altrans ingenjörer inriktade på Bosch 2015,
  • ger Altran stöd till Bosch på olika områden, bl.a. inom utveckling och provning av avancerade förarstödsystem (ADAS), människa-maskin gränssnitt (HMI) och motorstyrenheter (ECU),
  • överväger Altran att i framtiden förstärka samarbetet i Europa och Asien och utvidga partnerskapet med Bosch i ytterligare länder, bl.a. i USA, som är en viktig marknad med många affärsmöjligheter för båda koncernerna.

Cosimo De Carlo, Group Vice-President Automotive, säger: ”Altran är stolta över att erkännas som en pålitlig partner, vilket bekräftar vår gedigna sakkunskap. Detta är ett bevis på vårt mycket starka samarbete med Bosch och det ömsesidiga förtroende som öppnar för fler affärsmöjligheter i framtiden. Genom sitt stöd till Boschs hela spektrum av verksamheter inom olika divisioner för specifika projekt där det finns en efterfrågan har Altran uppvisat en förmåga att tillgodose kundernas behov med innovativa och skräddarsydda lösningar.”

Hans-Wilhelm Hopfengart, Robert Bosch GmbH Corporate Lead Buyer Development Services, säger: ”Sedan 2007 har Altran presterat särskilt konkurrenskraftiga resultat på ett viktigt område för tillverkning och leverans av produkter eller för tjänster. Genom Preferred Supplier-certifikatet väljer Bosch ut leverantörer som företaget vill fördjupa sitt samarbete med. Detta är ett led i Bosch leverantörsprogram, som är inriktat på hållbara affärsförbindelser och gemensam tillväxt med de bästa och mest innovativa leverantörerna.”